Herken talent!

FEDERATIE GESPECIALISEERDE OPLEIDING, BEGELEIDING
EN
BEMIDDELING

"Je hoeft niet meer te werken"

Dit krijgt Patrick na 4 jaar ziekte en revalidatie te horen van de adviserend geneesheer van het ziekenfonds. Patrick studeert in 1987 af als Master in de Nucleaire Wetenschappen en werkt vervolgens als commercieel bediende, verkoper en als lesgever. In 2011 wordt hij ziek.

 

Struikelblok

Hij ondergaat een zware operatie en krijgt suikerziekte. De opeenstapeling van tegenslagen wegen zwaar op zijn gemoed. Maar voorgoed stoppen met werken na zijn revalidatie? Daar voelt hij zich nog te jong voor. Hij begint opnieuw te solliciteren maar vangt overal bot. Zijn leeftijd en de blinde vlek van vier jaar op zijn CV lijken voor veel werkgevers een struikelblok.

 

 

Coaching door het GOB

Patrick klopt daarom aan bij de VDAB en komt op die manier bij een GOB terecht. Daar volgt hij Op-Stap; een activerings- en oriënteringsprogramma voor werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid. Door de intensieve coaching en de interactie met lotgenoten herontdekt Patrick zijn competenties en vooral ook het geloof in zichzelf.
 

Competenties versterken

Na een eerste ervaringsstage als aankoper kan hij in hetzelfde bedrijf starten met een GIBO. Tijdens deze opleiding versterkt het bedrijf de benodigde competenties op de werkvloer zelf.  De coach van het GOB ondersteunt zowel Patrick als zijn werkgever zodat hij zo optimaal mogelijk kan functioneren rekening houdend met zijn gezondheidsproblemen. Ondanks een succesvolle GIBO, kan Patrick er door een overname van het bedrijf uiteindelijk toch niet definitief aan de slag blijven. Vroeger zou Patrick na zo’n tegenslag misschien zijn hoofd hebben laten hangen. Maar hij blijft niet bij de pakken zitten.

 

Opleiding op de werkvloer

Samen met zijn GOB-coach solliciteert hij opnieuw op geschikte vacatures. Al snel komt hij bij AVR terecht, een producent van landbouwmachines. Om op de werkvloer de specifieke kennis nodig voor deze job aan te leren, start hij er opnieuw met een GIBO. Tijdens deze opleiding in het bedrijf gaat de coach frequent langs om vooral de communicatie met collega’s - één van Patricks’ werkpunten - en zijn werkorganisatie op te volgen. Waar nodig stuurt de coach bij, geeft tips en tricks of reikt nieuwe hulpmiddelen aan. De opleiding & begeleiding op de werkvloer verloopt goed en dit keer is het raak!  

 

Vast contract 

Sinds begin 2017 is Patrick bij AVR aan de slag als aankoper mét contract van onbepaalde duur. Patrick zelf meent dat dit zonder de ondersteuning door zijn coach niet gelukt zou zijn. “Mijn coach  deed me mijn sterktes opnieuw ontdekken en confronteerde me ook met mijn werkpunten. Net wat ik nodig had om de kansen die ik  kreeg met beide handen te grijpen.” 

 

Een GOB is een dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling. FeGOB is de federatie van de GOB's in Vlaanderen en Brussel. Onze leden gaan uit van de  mogelijkheden en talenten van personen met een beperking of een chronische ziekte en hebben een aanbod voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers. De GOB’s begeleiden jaarlijks meer dan 2000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking naar een job. En de aanpak werkt: meer dan 60% vindt een duurzame job!
 

Interesse? Vragen? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

In de kijker

De Algemene vergadering van FeGOB vzw heeft op 8 maart 2018 beslist FeGOB op te heffen.

 

Onze voormalige leden GOB’s blijven ook in de toekomst samenwerken.  

De GOB’s  bieden een kwalitatieve dienstverlening voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden!

 

Voor meer info kan u rechtstreeks contact met hen opnemen.

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

schaduw rechts