Herken talent!

FEDERATIE GESPECIALISEERDE OPLEIDING, BEGELEIDING
EN
BEMIDDELING

"We hebben jammer genoeg geen aangepaste job voor jou"

Dit krijgt Magda in november 2015 van haar toenmalige werkgever te horen. Ze komt net terug uit ziekteverlof na een burn-out en verliest van de ene dag op de andere haar job.
 

WAT NU? 

 
Daar staat ze dan na een carrière van meer dan 30 jaar in verschillende sectoren. Ze maakte al eens een carrièreswitch na een aantal mislukte operaties en medische kwalen, waaronder fibromyalgie. Als gevolg hiervan lijdt Magda aan chronische pijn. Wat ze nu moet beginnen, weet ze echt niet.

 


 

Opleiding en begeleiding op maat 

Maar Magda wil absoluut terug aan de slag, en het liefst van al in de administratie. Via de VDAB en haar GTB-trajectbegeleider komt Magda terecht bij een GOB voor opleiding en begeleiding op maat. Haar PC-kennis is immers niet meer up-to-date, en haar medische situatie maakt gespecialiseerde begeleiding op en naast de werkvloer noodzakelijk. Bij het GOB wordt Magda eerst een aantal weken in het centrum zelf begeleid. Tijdens een aantal intensieve workshops krijgt Magda niet enkel inzicht in haar talenten. Ze gaat ook focussen op die talenten, eerder dan op haar beperkingen. Tegelijk leert ze hoe beter met die beperkingen om te gaan, en wordt er gewerkt aan haar stressgevoeligheid. Ze leert er zelfstandiger werken, maar ook in teamverband. Ze leert haar werk beter te organiseren en hoe ze taken binnen een bepaalde termijn tot een goed einde brengt. En natuurlijk worden haar PC-kennis en administratieve vaardigheden bijgewerkt.

 

Steun van de GOB-coach

Week na week voelt Magda dat het beter gaat. Het klikt zeer goed met haar GOB-coach en dat stimuleert haar extra om verder te doen op de momenten dat het zwaar is voor Magda. Ze maakt een leuke eindpresentatie waar ze ontzettend trots op is en dan is ze klaar voor een stage in een bedrijf.

 

Op de werkvloer

Tijdens een eerste leerstage bij een bedrijf in Hasselt oefent ze haar nieuw verworven vaardigheden in de praktijk in. Ze komt terecht in een jong bedrijf met toffe collega’s waar ze enorm veel bijleert. Wekelijks heeft ze contact met haar GOB-coach om vorderingen en werkpunten te bespreken.  Na de leerstage, die haar zelfvertrouwen een boost geeft begint ze, geholpen door haar GOB-coach, te solliciteren. Na enkele sollicitaties is het zover! Ze kan beginnen aan een stage mét perspectief op tewerkstelling bij een sociaal verhuurkantoor. De stage verloopt vlot, mede door de nodige ondersteuning van de GOB-coach. Die staat zowel Magda als haar werkgever bij met tips & tricks en reikt de nodige hulpmiddelen aan. Na afloop van de stage wil het kantoor Magda dan ook graag een kans geven. Omdat er nog wat bijkomende opleiding op de werkvloer nodig is, start Magda er met een GIBO. De GIBO werd intussen met succes afgerond en Magda heeft sinds september haar vast contract.   
 

Blij verrast

Magda had nooit durven hopen om nog zo’n toffe job te vinden. Een job waarvan ze zeker is dat ze er, ondanks haar beperkingen, toch volwaardig werk kan leveren!

 

Een GOB is een dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling. FeGOB is de federatie van de GOB's in Vlaanderen en Brussel. Onze leden gaan uit van de  mogelijkheden en talenten van personen met een beperking of een chronische ziekte en hebben een aanbod voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers. De GOB’s begeleiden jaarlijks meer dan 2000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking naar een job. En de aanpak werkt: meer dan 60% vindt een duurzame job!
 

Interesse? Vragen? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

In de kijker

De Algemene vergadering van FeGOB vzw heeft op 8 maart 2018 beslist FeGOB op te heffen.

 

Onze voormalige leden GOB’s blijven ook in de toekomst samenwerken.  

De GOB’s  bieden een kwalitatieve dienstverlening voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden!

 

Voor meer info kan u rechtstreeks contact met hen opnemen.

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

schaduw rechts